Ter Haar en Lamme | OVER ONS
1679
page-template-default,page,page-id-1679,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,elementor-default
 

Met het doel om eindexamenkandidaten te ondersteunen in hun studie- en beroepskeuze startte de eminente psycholoog Huib ter Haar zijn adviespraktijk in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Zijn aanpak was uniek in Nederland. Vanaf de oprichting van het Psychologisch Adviesbureau ter Haar op 1 juli 1975 hebben vele duizenden scholieren en werkenden belangrijke beslissingen kunnen nemen met betrekking tot hun levensloop op basis van de inzichten die zijn voortgekomen uit een psychologisch onderzoek, volgens de traditie en de richtlijnen van Huib ter Haar en Paul Lamme.

In 1999 besloot Huib om zijn taken neer te leggen en is het bureau verhuisd van de van Breestraat in Amsterdam naar de Kleine Houtstraat in Haarlem.

PAUL LAMME

Drs Paul Lamme studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is als Arbeids- en Organisatiepsycholoog afgestudeerd bij Prof. Dr. P. J. D. Drenth.

In de laatste fase van zijn studie en na zijn doctoraal examen werkte hij bij een aantal toonaangevende adviesbureaus op het gebied van personeelsselectie en loopbaankwesties.

Paul Lamme is gespecialiseerd in psychodiagnostiek en advisering met betrekking tot keuzevraagstukken op het gebied van werk, functies, studies en opleidingen. 

Sinds 1991 is hij verbonden aan het adviesbureau van Huib ter Haar, met wie hij in 1996 een maatschap vormde. Sindsdien is hij directeur van het Psychologisch Adviesbureau ter Haar en Lamme. De aan het bureau gelieerde Arbeids- en Organisatiepsychologen zijn academisch gevormd en lid van verschillende beroepsverenigingen, waaronder het Nederlands Instituut van Psychologen.