Ter Haar en Lamme | PROFIELKEUZE ONDERZOEK
1648
page-template-default,page,page-id-1648,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,elementor-default
 

Een profielkeuze onderzoek is bedoeld voor degenen die een profiel moeten kiezen in de derde of vierde klas (HAVO en VWO).

Het is belangrijk om de profielkeuze zo veel mogelijk af te stemmen op de interesse en mogelijkheden van de scholier zodat hij/zij vervolgens een studie kan kiezen die aansluit op zijn of haar profiel.

Tijdens de onderzoeksdag worden verschillende capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten, belangstellingstests en beroepskeuzevragenlijsten afgenomen en vinden meerdere gesprekken met de cliënt plaats. De capaciteitentests worden schriftelijk afgenomen, voor andere tests en vragenlijsten wordt ook gebruik gemaakt van afname via de computer.

In de nabespreking worden alle gegevens ingebracht en wordt een vertaalslag gemaakt naar de keuze van een profiel en mogelijke vervolgstudies, uitgedrukt in aanbevelingen en een advies met betrekking tot de te volgen route. De schriftelijke rapportage vindt plaats binnen twee weken na afloop van het eindgesprek. Er wordt gewerkt met tests en vragenlijsten die beoordeeld zijn door de Commissie Test Aangelegenheden van het Nederlands Instituut van Psychologen.

ANDERE TYPE ONDERZOEKEN