Ter Haar en Lamme | STUDIECOACHING
1574
page-template-default,page,page-id-1574,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,elementor-default
 

De overgang van de middelbare school naar het Hoger Beroeps Onderwijs of het Wetenschappelijk Onderwijs kan voor sommige studenten om uiteenlopende redenen heel moeilijk zijn.

Hierdoor kunnen studenten vaak onder druk komen te staan bij het bereiken van de gewenste studieresultaten. Zo zijn er studenten die moeite hebben met studeren omdat zij een aantal basale studievaardigheden missen. Het verkrijgen van inzicht in de manier van studeren kan voor een student een eerste aanzet zijn om te komen tot een meer optimale studiemethode.

HET COACHINGSTRAJECT

Studiecoaching geeft inzicht in het studeergedrag van de student en biedt handvatten om te komen tot een effectieve wijze van studeren. Een coachingstraject begint met een intakegesprek en is bedoeld om allerlei studieproblemen in kaart te brengen, te analyseren en om gezamenlijk

te bepalen welke acties er nodig zijn om met succes en plezier te kunnen studeren. Indien nodig zal daarbij gebruik worden gemaakt van vragenlijsten. De totale duur van de coaching is afhankelijk van de intensiteit en de aard van de geconstateerde problematiek.