Loopbaanonderzoek
- Voor volwassenen, die zich herbezinnen op hun loopbaan
- Analyse van factoren, die leiden tot succes en tevredenheid in een werkomgeving
- Advies en aanbevelingen over een vervolgroute
Vraag vrijblijvend prijs aan
Waarom een Loopbaanonderzoek?
Een Loopbaanonderzoek biedt mensen ondersteuning om belangrijke keuzes te maken met betrekking tot hun huidige of toekomstige werkzaamheden, door het inzichtelijk maken van de verschillende elementen, die verantwoordelijk zijn voor welbevinden in een werkomgeving.
Hoe ziet een Loopbaanonderzoek eruit?
Na aanmelding wordt een intakeformulier toegestuurd. Deze bevat specifieke vragen over de opleidingsachtergrond, het werkverleden en de toekomstbeelden van de te testen persoon.
Het onderzoek begint om 9:30 uur en wordt om ongeveer 16.00 afgerond. Tijdens de testdag worden verschillende (Big Five) persoonlijkheids- en belangstellingsvragenlijsten en loopbaanscans afgenomen. Met deze instrumenten wordt een veelheid aan werk-gerelateerde kenmerken in beeld gebracht. Tevens vinden er meerdere gesprekken plaats met een psycholoog.
Hybride onderzoek
In plaats van de testdag op locatie kan er ook gekozen worden voor een hybride opzet. Digitaal zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarna de tests zelfstandig thuis worden gemaakt.
Het adviesgesprek vindt doorgaans één of twee weken na de testdag plaats. Daarin worden alle gegevens ingebracht en wordt een vertaalslag gemaakt naar werkrollen en werkomgevingen en eventuele vervolgopleidingen en cursussen, uitgedrukt in aanbevelingen en een advies met betrekking tot de te volgen route.
Hybride onderzoek
In overleg kan het adviesgesprek ook online plaatsvinden.
Binnen twee weken na de slotevaluatie vindt de schriftelijke rapportage plaats. In het verslag zijn onder andere de resultaten opgenomen uit de loopbaanscans en het persoonlijkheids- en belangstellingsonderzoek, die tezamen deel uit hebben gemaakt van het loopbaanonderzoek en uiteraard alle adviezen, die in de nabespreking zijn toegelicht.
Wanneer daar behoefte aan is, kan gekozen worden voor een aditioneel coachingstraject. Dit traject bestaat uit een aantal individuele gesprekken met een psycholoog, reflectie-oefeningen en opdrachten.