Masterkeuze
- Voor bachelorstudenten, die zich oriënteren op een master en toekomstige werkzaamheden.
- Analyse van factoren, die leiden tot succes en tevredenheid in een master en een werkomgeving.
- Direct advies na afloop van het onderzoek
Vraag vrijblijvend prijs aan
Waarom een masterkeuze onderzoek?
Een masterkeuze staat meestal in het teken van de werkzaamheden, die iemand zou willen verrichten. Voor studenten, die hun studie willen afronden met een master, is het derhalve van belang om inzicht te krijgen in het type werk dat bij hen past en de branche en organisatie(s) waarin zij zouden willen werken.
Hoe ziet een masterkeuze onderzoek eruit?
Na aanmelding wordt een intakeformulier toegestuurd. Deze bevat specifieke vragen over de bacheloropleiding en een masterstudie en de beroepen en werkomgevingen, die daar uit voort zouden kunnen vloeien.
Het onderzoek begint om 9.00 uur en wordt om ongeveer 16.30 uur afgerond met een eindgesprek. Tijdens de testdag worden verschillende (Big Five) persoonlijkheids- en belangstellingsvragenlijsten afgenomen en wordt een loopbaanscan aangeboden. Met dit instrument worden allerlei werk-gerelateerde kenmerken in beeld gebracht. Tevens vinden er meerdere gesprekken plaats met een psycholoog.
Op basis van de onderzoeksresultaten wordt aan het einde van de testdag een advies uitgebracht over de keuze van een master.
Binnen twee weken na afronding van het onderzoek vindt de schriftelijke rapportage plaats. In het verslag zijn onder andere de resultaten opgenomen uit de loopbaanscan, persoonlijkheids- en belangstellingsonderzoek, die tezamen deel uit hebben gemaakt van het masterkeuze onderzoek en uiteraard alle adviezen, die in de nabespreking zijn toegelicht.